Manifest pentru unitate

Dragi colege, dragi colegi,

Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.  

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare.

Pentru noi însă, membrii USR București, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate față de bucureșteni. Să nu uităm: 

  1. 175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale! 
  2. La București am reușit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală și în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea inițială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS;

Responsabilitățile asumate de noi, aici în filiala București, trebuie duse până la capăt, așa cum am promis celor cărora le-am cerut încrederea.  

Responsabilitatea noastră este de asemenea față de români și de noi înșine, de misiunea asumată de a schimba în bine țara asta. Ultimii ani ne-au arătat trei lucruri: 

  1. Doar uniți – alături de cei din Piața Victoriei, de toți cei care se săturaseră de politica veche și de societatea civilă – putem reuși să câștigăm bătăliile importante;
  2. Mergem înainte în primul rând prin forțe proprii, nu ne putem baza pe partidele devenite simple agenții de plasat pile și relații la stat decât circumstanțial și pe termen scurt;
  3. Lupta este lungă și grea iar neimplicarea și divizarea din ultimii 30 de ani nu pot fi reparate în câțiva ani de o mână de oameni. E nevoie de mulți Oameni care să lucreze împreună, cu integritate.

Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul.

Putem spune onest că partidul acesta este suma reușitelor și greșelilor noastre. Comune, în cea mai mare măsură. În acest moment, USR PLUS este însă și depozitarul speranțelor noastre și a milioane de oameni, a lecțiilor învățate în ultimii ani și casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăți ci pentru a schimba ceva. 

Sunt sigur că vom găsi înțelepciunea să îndreptăm ce e de îndreptat în acest partid și nu în altul. Am văzut acum câțiva ani nevoia unei alternative la USR și am construit PLUS. Am adus mii de oameni buni în politică alături de cei care se alăturaseră deja USR, dar sistemul electoral, presiunea electorală și forța unită a politicii vechi ne-a demonstrat că e nevoie de noi împreună, nu separat, oricât de greu ar fi asta în unele momente.

Puterea este în unitate. Dintotdeauna. Iar unitatea se construiește. Cu perseverență.

Vlad Voiculescu, Președinte USR București, 

împreună cu: 

Horia Tomescu, viceprimar general București

Anamaria Gram, consilier general București

Florin Covaci, consilier general București

Nicorel Nicorescu, consilier general București

Sanda Hristudor, consilier general București

Dragos Radu, membru birou municipal USR Bucuresti

Otilia Sorete-Arbore, consilier local Sector 1 Bucuresti

Ned Vicol, consilier local Sector 1

Alina Grigorescu, consilier local Sector 1

Iulian Hatmanu, membru birou local USR Sector 1 

Alexandra Chirila, viceprimar Sector 2

Silviu Matei, consilier local Sector 2

Silviu Șerban, președinte USR Sector 2

Lucian Judele, viceprimar Sector 3, președinte USR Sector 3

Nina Costea, consilier local Sector 3

Alina Pop, consilier local Sector 3

Corina Niță, membru birou local USR Sector 3

Livia Iancu, conslilier local Sector 4

Iustin Roșca, consilier local Sector 5, președinte USR Sector 5

Alexandru Dimitriu, consilier local  Sector 5,

Radu Zlatianu, consilier local Sector 5

Sever Patrascoiu, consilier local Sector 5

Mihaela Ștefan, viceprimar Sector 6

Cătălin Volintiru, consilier Local Sector 6

Alexandru Bojdan, consilier Local Sector 6

Alin Stoica, Președinte USR Sector 6

Marcel Eremia, vicepreședinte USR Sector 6

Andra Mandrila, membru birou local USR Sector 6

Gabriela Dinu, membru birou local USR Sector 6

Mihai Bercaru, membru birou local USR Sector 6

Diana Buzoianu, deputată USR de București

Ștefan Pălărie, senator USR de București

Diana Stoica, deputată USR de București

Simona Spătaru, senatoare USR de București

Oana Silvia Țoiu, deputată USR de București

 

Rămânem să construim.