Ce avem de făcut în continuare și ce îmi propun pentru Biroul Municipal al USR PLUS București? 

Aș spune că patru lucruri avem de făcut – două interne și două externe – deloc ușoare: 

Să devenim o singură echipă, una în care învățăm unii de la ceilalți, din istoria diferită a celor două organizații care acum au devenit una. Să regăsim inspirația și bucuria care ne-a adus pe fiecare dintre noi într-o organizație politică; Organizația PLUS București a fost întotdeauna principalul rezervor de resurse umane din întreg partidul, un model de organizare și colaborare, o organizație în care am oferit și am construit împreună încredere. Asta îmi doresc pentru USR PLUS București, alături de colegi din fostul PLUS și din fostul USR. 

Să construim structuri executive performante la nivelul Bucureștiului care :

  • să ducă la un alt nivel comunicarea (internă și externă), 
  • să ofere susținere și suport tehnic colegilor care ocupă o funcție publică, la nivel local sau național, cu grupuri de profesioniști pe cele mai importante domenii (educație, sănătate, mobilitate, digitalizare etc);
  • să activeze membrii - nu doar în campanii, nu doar pentru ieșire în stradă, ci folosind enormele capacități intelectuale și de experiență profesională pe care le avem la îndemână;
  • să atragă oameni care vor să construiască pentru comunitate (și care au demonstrat asta prin fapte) alături de noi în echipa USR PLUS București;
  • să pregătească prin cursuri, seminarii, workshopuri și dezbateri oamenii de care orașul și țara vor avea nevoie în anii care vin și să îi promoveze. 

Să impunem un alt ritm de schimbare în administrațiile Bucureștiului. În septembrie anul trecut am reușit să îndepărtăm ceea ce a fost probabil cea mai coruptă conducere a Bucureștiului și a sectoarelor. Nu am reușit să facem asta peste tot și nu peste tot unde am reușit avem acum direcția și ritmul pe care îl dorim noi și îl așteaptă cei care ne-au acordat încrederea. Avem un primar general pe care îl vom sprijini în continuare, dar ritmul și pe alocuri chiar direcția vor trebui să fie diferite de ce am văzut până acum. Și aici există destule exemple despre cum se pot face lucrurile altfel la primarii USR PLUS de la sectoare și din țară. Biroul Municipal va lucra atât cu administrația cât și cu Birourile Locale de sector și cu Biroul Național al USR PLUS.

Să revenim cât mai aproape de oamenii pe care ne-am angajat să îi reprezentăm:

  • prin dialogul continuu cu societatea civilă
  • prin proiecte în comunități
  • prin preluarea ideilor și problemelor comunității și transformarea lor în acțiuni în consiliile locale, în consiliul general, în cadrul autorităților naționale sau în Parlamentul României;
  • prin comunicarea continuă către bucureșteni a rezultatelor colegilor din USR PLUS București aleși în funcții publice. 

Îmi doresc pentru noi toți ca după aceste alegeri să construim împreună. USR PLUS a dat oamenilor speranță. Sunteți, suntem șansa unei generații, iar orice faptă și orice cuvânt fie construiesc, fie retează această șansă. 

La scurt timp după ce am plecat de la Ministerul Sănătății, într-o discuție despre motivele linșajului mediatic și politic din cele aproape 4 luni de mandat, interlocutorul meu mi-a enumerat câteva dintre nemerniciile din ultimele decenii, mi-a spus că așa este politica și a rezumat memorabil printr-o propoziție scrisă acum vreo 20 de ani: “în politică, drumul către adevăr și frumos, nu e nici adevărat și nici frumos”. Nu m-am încumetat să îl contrazic – evident cunoștea trecutul politicii noastre mult mai bine decât mine. V-aș provoca însă să îl contrazicem împreună, prin felul în care noi – USR PLUS – vom face politică în anii ce vin. Personal cred că tocmai felul în care faci lucrurile nu numai că poate schimba rezultatul, dar ajunge să te definească și să definească grupul din care faci parte. Cu alte cuvinte, cred că drumul contează și cred că trebuie să fie onest și rezonabil de frumos.

Vă aștept la vot! Fiecare vot pentru mine va fi un semn de încredere în mine și în obiectivele pentru USR PLUS București.

Vă mulțumesc!

Vlad.